Üniversite Sanayi iş birliğini pekiştirmek ve Uygulama Merkezinin sektöre tanıtılmasını sağlamak amacıyla Gümüşhane Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen programa Gümüşhane İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip BİRŞEN, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Gümüşhane İl Müdürü Hakan TOPAÇ, Pestil ve Köme Üreticileri Derneği Başkanı Baki KARA, Gümüşhane Geleneksel ve Organik Ürünler İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) Proje uzmanı Buğra BARLAS, DOKA Gümüşhane Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Serkan Atabaş, Gümüşhane Üniversitesi öğretim üyeleri ve Pestil ve Köme Üreticileri katıldı. Gümüşhane Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. S. Beyza ÖZTÜRK SARIKAYA’ nın moderatörlüğünde gerçekleşen program Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahri Bayram’ ın konuşmasıyla başladı. Devamında Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. S. Beyza ÖZTÜRK SARIKAYA birimi tanıtarak, sektörün ihtiyacını karşılayabilecek, birimin yapabileceği analizler hakkında bilgi verdi. Sunumunda ayrıca AR-GE projelerinin önemini vurgulayarak,  bu başlangıcın herkesin katkısıyla sektör için güzel gelişmelere ve ilerlemelere vesile olacağına inandığını ve birim olarak bu yolda ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını belirtti. Gümüşhane İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip BİRŞEN’in yaptığı konuşma sonrasında sektörle ilgili problemler ele alındı. Son olarak birimde merkezde bulunan laboratuvarların gezilmesiyle program sona erdi.