Gümüşhane Üniversitesi akademik personeli, Doç. Dr. Nuri Baltacı, Doç. Dr. Sevim Beyza Öztürk Sarıkaya, Doç. Dr. Pınar Hayaloğlu ve Doç. Dr. Nafiz Maden, proje teknik yardım ekibiyle birlikte katılımcılarla birebir atölye çalışmaları ve fikir geliştirme oturumları yaparak iş planlarının hazırlanması için ilk adımı attılar.

Sonrasında gerçekleştirilen panelde, öğrenciler Teknik Yardım ekibine ve Doç. Dr. Sevim Beyza Öztürk Sarıkaya’ ya sorularını yöneltme fırsatı buldular. Teknik yardım ekibi proje ve işleyiş ile ilgili soruları detaylı olarak yanıtlarken, Doç. Dr. Sevim Beyza Öztürk Sarıkaya girişimci olacak geçlere Gümüşhane Üniversite’si olarak tüm destekleri vermeye hazır olduklarını belirtti.

Geleneksel ve Organik Ürünler İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) Projesi Nedir?

Gümüşhane Geleneksel ve Organik Ürünler İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM), Gümüşhane’nin kalkınması için büyük bir potansiyel barındıran geleneksel ürünlerin imalatına geçilmesi ve yeni ihracat pazarlarına odaklanarak yerel KOBİ’lerin rekabet güçlerinin artırılması amacıyla kurulmaktadır. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından Rekabetçi Sektörler Programına sunulan Gümüşhane Geleneksel ve Organik Ürünler İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) Projesi ile yöresel ürün üretiminde iş geliştirmek isteyenlere eşit girişim, iş ve gelir olanağı sağlanması planlanmaktadır. Proje bünyesinde işletmelerin ortak kullanımına açık, köme ve pestil ürünleri için üretim hattı, ofset baskı üniteleri ve ambalaj üretim hattı ile eğitim salonu da bulunacaktır. Ambalaj üretim hattı ile ürünlerin daha sağlıklı saklanması ve raf ömürlerinin uzaması sağlanacak. Girişimciler de kendi markalarını oluşturarak iç ve dış piyasaya mallarını daha rahat pazarlayabileceklerdir.

KOBİ’lerin rekabet güçlerini artırmak üzere eğitimler ve uzun dönemli danışmanlık hizmetleri verilecektir. Güçlü ve tam donanımlı bir altyapı ile KOBİ’lere destek sağlayacak olan Gümüşhane Geleneksel ve Organik Ürünler İş Geliştirme Merkezi Projesi’nin, bölgesel girişimciliğin artırılması ve desteklenmesinde öncü rol oynaması hedeflenmektedir.